Jsme specialisté na hovězí

Prémiové hovězí maso a plemeno Aberdeen Angus

Vzhledem k našim dlouholetým zkušenostem s chovem plemene Aberdeen Angus jsme absolutně věděli, co tato zvířata potřebují, a vše jim tak uzpůsobili k jejich naprosté spokojenosti. Rozsáhle pastviny s dostatečným přísunem čerstvé trávy a nepřeberným množstvím různých bylin a polních květin byly naprostou samozřejmostí.

Stáj jsme si navrhli dle našich zkušeností z návštěv zahraničních chovů ve Skotsku, Rakousku a Itálii. Pak jsme jen mohli doufat, že se našim býkům bude u nás líbit a budou spokojení, což se ve velké míře podepisuje na chuti a kvalitě jejich masa. To nejjednodušší co můžete udělat, abyste nám uvěřili to co píšeme, je si maso z našich býků objednat.

Chov plemene Aberdeen Angus

Plemeno Aberdee Angus pochází ze severovýchodního Skotska z hrabství Aberdeenshire, do něhož spadají kraje Aberdeen, Angus, Banff a Kincardine. Vyskytuje se ve dvou barevných variantách červená (ANGUS RED) a černá (ANGUS BLACK). Typickým znakem tohoto plemene je bezrohost.

Plemeno vyniká poměrně snadnými porody, matky jsou dostatečně mléčně a mezi teletem a ní vzniká poměrně silné pouto. Plemeno je velmi klidné, ale věřte tomu, když proti vám jde býk o hmotnosti 1300 kg.

Náš dobytek krmíme převážně vlastní vyváženou stravou a dopřáváme mu spoustu volného pohybu na našich pozemcích. Přečtěte si více o naší farmě a prohlédněte si spousty fotografií.

Naše prémiové hovězí maso

Maso tohoto plemene patří mezi nejchutnější steakové hovězí maso. Díky kvalitní stravě dosahuje toto maso velkého mramorování (prorůstání tuku do tkáně), což dodává masu specifickou chuť, křehkost a jemnost. Nechtějte po nás prosím „čerstvé hovězí masíčko“, … to u nás opravdu nedostanete.

Hovězí maso je trochu specifické a se 100% jistotou můžeme říci, že maso „staré“ neboli „stařené“ je daleko chutnější a jemnější. Naše maso necháváme minimálně 21 dnů v suchém zrání, díky kterému v mase proběhne přirozený enzymatický a biochemický proces, který má za následek zkřehčení a zlepšení chuti masa. Tomuto masu se říká vyzrálé tzv. suchým zráním. Následně je naše maso vakuované a probíhá u něj ještě mokré zrání.

Nejen hovězí maso

Nově se k našemu hovězímu přidalo také vepřové. Přeštická prasata, původem české plemeno, které je považováno za gurmánskou pochoutku. Po úpravě je mnohem křehčí a šťavnatější než je tomu u ostatních plemen, maso má totiž na okraji širší vrstvu sádla a výraznější mřížkování.

K odběru bude maso baleno, tak jak jste zvyklí do vakuovaných balíčků. Možnost bude i zakoupení celé půlky. V případě zájmu si můžete koupit živé sele nebo vykrmené prase..

Farma Ekobeef doporučuje

Oblíbené produkty

Ochutnejte naše prémiové maso a další produkty. Celý náš chov a výroba jsou přizpůsobeny maximální možné péči o zvířata. Farma Ekobeef nabízí kuřecí maso, vejce a mnoho dalších výrobků.